Inkludera garaget i din hemstädning

Några gånger per år, när man gör en riktigt rejäl hemstädning, skadar det inte att se över garaget. Faktum är att det för många är ett ganska stort utrymme, som inte alltid används till fullo. Bara blotta tanken på att städa och organisera garaget utan alberts städservice kan dock göra att många grämer sig. Om man inte har ägnat särskilt mycket energi åt utrymmet på ett långt tag, kan det också vara ett ganska stort arbete.

Men det är inget som säger att du måste bli klar med allting på en gång. Tänker man så, är det svårare att komma igång, eftersom det helt enkelt kan kännas något övermäktigt. Bättre är i sådana fall att redan från början planera att dela upp arbetet. Säg att du gör en rejäl hemstädning 6 gånger om året – om du varje gång lägger ned lite tid på garaget, kommer det inte att dröja alltför länge innan det är klar.

När du väl kommer igång finns det ett par tips som är bra att ha i åtanke. Läs mer nedan.

Räcker verkligen garaget?

Om du redan på förhand vet att du har mer prylar än vad som kan organiseras på ett snyggt sätt, kan det vara bra att redan nu fundera på hur du kan skaffa extra utrymme för hemstädning stockholm. Det är tämligen enkelt att hyra utrymme i en lada för en billig peng, eller förråd om man bor i någon av storstäderna. Det är bättre att göra på det här sättet, än att försöka proppa in saker som aldrig kommer att kunna förvaras på ett överskådligt vis.

Utnyttja väggar och tak

I alltför många garage används inte väggar och tak till fullo. Det är väldigt enkelt att sätta upp hakar och hållare för diverse prylar på väggarna. För mindre saker går det utmärkt att sätta upp hyllplan, och för verktyg finns det anpassad förvaring som kan användas. Att montera upp förvaringsmöjligheterna bör inte ta mer än någon timme eller två – och kan med enkelhet göras i samband med en hemstädning, till exempel.

Släng eller sälj

Väldigt många som har ett garage har också en mängd prylar därinne, som de med enkelhet skulle kunna klara sig utan. Innan du börjar fundera på att hyra extra förvaring är det bra att fundera på vilka saker du kan klara dig utan. Kanske märker du att det blev väldigt mycket utrymme över, efter att du har gått igenom prylarna? Det här är ett moment som inte bör ta för lång tid, och det kan till exempel göras i samband med en hemstädning.