Nu har vi startat vår egen hemsida!

Det korta svaret på frågan ”vad kostar det att ha egen casino hemsida” är att det inte kostar något alls. I alla fall om man väljer det alternativet. Men det kan lika gärna kosta över 50 000 kr och sedan en löpande månadskostnad. Allt beror ju på vad man eftersträvar för resultat och söker för funktioner.

Behöver du en ny hemsida bör du först se på de olika alternativen som finns samt fundera på om du ska bygga den själv eller ta in hjälp av en webbyrå. Det kan nämligen skilja rejält gällande prisnivåerna.

Billigast – På annan domän med reklam

Det finns flera webbportaler där man kan skapa sig en egen, och helt gratis hemsida. Däremot blir domännamnet inte eget. Det kan exempelvis se ut på följande sätt – mittnamn.webbportalen.se. För att finansiera dessa portaler är det vanligt att det automatiskt kommer upp reklam på hemsidan. På detta sätt kan man få en gratis sida.

Nackdelen är självklart många. Du får inget eget domännamn, du får reklam på din sida, du har inte tillgång till många funktioner och kan inte heller ändra din sida som du vill.

Mellanvägen – Egen domän och egen installation

Behövs det alltid en webbyrå för att bygga en hemsida? Nej, inte om du är intresserad av kodning alternativt sätter dig in i något CSS-system. Bland dessa är WorldPress och Jomla kända system. Här finns det tusentals mallar att välja mellan vilket gör att hemsidan snabbt och snyggt kan publiceras.

Vill man ha hjälp med att sätta upp systemet och lägga upp hemsidan kan man få denna engångshjälp från en webbyrå. Kostnadsmässigt är det inte någon stor summa då det är klart på maximalt 1-2 timmar.

Bästa modellen – En webbyrå bygger efter behoven

Vill du ha en hemsida med speciella funktioner eller en helt unik design? Då behöver du till stor sannolikhet ta hjälp av en webbyrå. Många jobbar med WordPress men bygger egna plugin som möter de behov som kunden har. För E-butiker kan det exempelvis handla om att webbplatsen kommunicerar med lagersystemet. För en frisör kan det handla om ett bokningssystem på internet där kunden själv kan boka tider.

Att köpa en hemsida via en webbyrå kostar självklart betydligt mer än de andra alternativen. Men samtidigt är det helt olika produkter. Här går det att skapa en individuellt anpassad sida med funktioner och utseende som helt och hållet möter de behov som finns. Detta är inte möjligt om man enbart bygger via färdiga mallar eller liknande koncept.

Vad kostar det?

Alternativ ett kostar inget alls. Om man bortser från den tid som läggs ner för att bygga hemsidan. Det man betalar med är istället reklamplatser.

Alternativ två varierar något i pris beroende på vilket webbhotell som väljs. Det finns webbhotell som erbjuder lösningar för 200-300 kr per år/per domän. Andra har en högre årsavgift för webbhotellet men lägre avgift per domän (exempelvis 1000kr per år och 100 kr per domän).

Alternativ tre, att köpa tjänsten hos en webbyrå, är omöjlig att svara på. Det finns de som enbart erbjuder mycket enkla hemsidor och därmed bara tar någon tusenlapp. Sen finns det de som alltid minst tar ett femsiffrigt belopp i pris.